De Prêtre
  Onze vestigingen

Garage De Prêtre BVBA

Ardooisesteenweg 319 8800 Roeselare, 051/24.80.70

Fuji Heavy Industries LTD. wijzigt naam in Subaru Corporation

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI) heeft verleden week in een buitengewone vergadering van de Raad van Bestuur besloten om haar bedrijfsnaam te wijzigen in Subaru Corporation. De naamswijziging zal ingaan per 1 april 2017, mits de verandering wordt goedgekeurd tijdens de 85e Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 28 juni 2016.

De oorsprong van Fuji Heavy Industries gaat terug naar de oprichting van de Aircraft Research Laboratory (later omgedoopt tot Nakajima Aircraft Co., Ltd.) in 1917. Na een aantal reorganisaties wordt in 1953 FHI opgericht onder de huidige naam. Sindsdien heeft het bedrijf de activiteiten uitgebreid met productie van onderdelen voor onder meer de lucht- en ruimtevaart. Belangrijkste poot is de productie van Subaru-automobielen, ooit begonnen met de Subaru 360 minicar in 1958.

Ondertussen is Subaru actief in meer dan 90 landen wereldwijd en het merk groeit nog steeds sterk. Voor het fiscale jaar, eindigend in maart 2017, voorspelt Subaru voor het eerst in haar geschiedenis wereldwijd meer dan één miljoen eenheden (1.050.000 eenheden op geconsolideerde basis) te verkopen.

In haar tussentijdse managementvisie ‘Prominence 2020’ aangekondigd in mei 2014, heeft FHI zich als doel gesteld om er in 2020 te staan als ‘een hoogwaardig, niet te groot bedrijf, met een duidelijk onderscheidend vermogen’. Om dit te bereiken richt het zich op twee initiatieven: het verder versterken van het merk Subaru en het bouwen van een sterke bedrijfsstructuur.

FHI grijpt de gelegenheid van de 100ste verjaardag van het in 1917 opgerichte Nakajima Aircraft aan om haar vertrouwde bedrijfsnaam te veranderen en samen te voegen met Subaru. Het doel van deze verschuiving is om het merk Subaru verder te versterken en meer groei voor Subaru te realiseren als onderscheidend merk, wereldwijd actief in de automobiel- en luchtvaartindustrie.

 

Korte geschiedenis van Fuji Heavy Industries Ltd.

1917: Chikuhei Nakajima start Aircraft Research Laboratory.

1918: Aircraft Research Laboratory wordt omgedoopt tot Nakajima Aircraft Factory (daarna Nakajima Aircraft Co, Ltd in 1931).

1945: Nakajima Aircraft Co., Ltd. wordt gereorganiseerd als Fuji Sangyo Co., Ltd., en schakelt over van vliegtuigbouw naar de productie van civiele goederen.

1950: In overeenstemming met de Enterprise Reorganisatie Act, wordt Fuji Sangyo Co., Ltd. opgesplitst in 12 bedrijven, waaronder Fuji Kogyo, Fuji Jidosha Kogyo en Utsunomiya Sharyo.

1953: Vijf van de 12 bedrijven, waaronder Fuji Kogyo, hebben kapitaal ingebracht om Fuji Heavy Industries Ltd. te kunnen starten (FHI verwerft en fuseert met de vijf bedrijven in 1955).

 

Oorsprong van de naam Subaru

Subaru is een Japanse naam voor het Zevengesternte. Subaru was het eerste merk dat een Japanse naam gebruikt voor haar voertuigen. De naam symboliseert de eenheid van de zes bedrijven die gefuseerd zijn en samen Fuji Heavy Industries vormen.