De Prêtre
  Onze vestigingen

Garage De Prêtre BVBA

Ardooisesteenweg 319 8800 Roeselare, 051/24.80.70
Subaru BRZ wint 2014 IIHS Top Safety Pick (TSP)
Zevende model van het merk dat in 2014 Safety Award verdient.

Zaventem, 1 augustus 2014

 

  • Het Institute of Highway Safety (IIHS), een non-profit organisatie ondersteund door autoverzekeraars in de VS heeft recent ook de Subaru BRZ (gebouwd na 2013) beloond met de 2014 TOP Safety Pick (TSP) nadat eerder dit jaar de 2014 Impreza, Subaru XV, Subaru XV Crosstrek en WRX al een TSP waardering kregen en de 2014 Legacy, Outback en Forester met EyeSight zelfs een 2014 TSP+ rating in de wacht wisten te slepen. Deze uitstekende beoordelingen komen bovenop de maximale score van 5 sterren die de Forester, Subaru XV en Legacy al in de Euro NCAP botsproeven wisten te halen.

 

De Subaru BRZ is dus de jongste winnaar van zo’n waardevolle onderscheiding van het IIHS. Het model is ontwikkeld volgens het ‘Pure Handling Delight’-concept. De achterwielaangedreven sportwagen is met zijn motor voorin, sportieve karakter en ongekende rijdynamiek met veel enthousiasme ontvangen en won wereldwijd al vele onderscheidingen op het gebied van rijplezier en sportiviteit. Die uitzonderlijke rijeigenschappen dankt hij aan zijn ultralage zwaartepunt, mogelijk gemaakt door de horizontaal en lage plaatsing van de boxermotor. En nu heeft het model dus ook een mooie waardering te pakken op gebied van veiligheid.

Om de titel Top Safety Pick te kunnen winnen, moet een voertuig de rating ‘Goed’ scoren in de volgende vier tests: crashtests aan voor- en zijkant met hoge snelheid, een rollover test en een proef waarbij bescherming tegen nekletsel door zetels en hoofdsteunen bij een aanrijding van achteren wordt bekeken. Daarnaast moet bij de in 2012 ingevoerde, frontale en versprongen botsproef, een score van minimaal ‘Goed’ of ‘Acceptabel’ worden gehaald. Deze botsproef is een veeleisende crash die nabootst wat er gebeurt als twee auto’s elkaar frontaal op de hoeken raken of als de auto in botsing komt met een boom of lantaarnpaal. In de test raakt 25% van het front van de auto aan de bestuurderskant een vijf meter hoog en massief blok met een snelheid van 64 km/h. De Subaru BRZ doorstond deze zware proeven, net als zijn familieleden, met glans.

Het rijden met een Subaru draait om ‘Enjoyment en Piece of Mind’ en is gebaseerd op het merkstatement ‘Confidence in Motion. ‘Genieten en Peace of Mind’ zijn alleen mogelijk door auto’s te ontwikkelen die op alle fronten veilig zijn. Subaru blijft zich dan ook inspannen om actieve, passieve en pre-crash veiligheidstechnologieën verder te ontwikkelen.

Terug naar het nieuwsoverzicht