De Prêtre
  Onze vestigingen

Garage De Prêtre BVBA

Ardooisesteenweg 319 8800 Roeselare, 051/24.80.70

Nieuwe Subaru’s verdienen Top Safety Pick+ en Advanced Safety Vehicle Plus

Maximale score voor Subaru in veiligheidstests

Opnieuw weet Subaru te overtuigen als het gaat om veiligheid. Tests van de nieuwe 2016-modellen in Japan en in de Verenigde Staten laten zonder uitzondering de maximaal haalbare score zien. Het bewijst dat Subaru's behoren tot de veiligste auto's ter wereld, zowel op het gebied van actieve als passieve veiligheid. Samen met het bewezen hoge kwaliteitsniveau maakt dit van Subaru een aantrekkelijk alternatief voor de veelal minder eigenzinnige concurrenten, die het dan ook nog eens met een veel soberder standaarduitrusting moeten doen.

Net als de bekende botsproeven in Europa, de EuroNCAP, worden in Japan en de Verenigde Staten nieuwe auto's op veiligheid getest. In Japan gebeurt dat volgens het Japan New Car Assessment Program (JNCAP), in de Verenigde Staten kent men de proeven van het IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), een non-profit organisatie die door verzekeringsmaatschappijen wordt ondersteund.

Top Safety Pick+

Het Amerikaanse IIHS testte de in de VS leverbare Subaru's die voorzien zijn van EyeSight, het revolutionaire veiligheidssysteem waarbij camera's met de bestuurder meekijken en objecten zoals voetgangers herkennen. In Europa is EyeSight standaard op de Outback. De proeven van IIHS resulteerden in de toekenning van de 2016 Top Safety Pick+ (TSP+) voor Subaru, de hoogst haalbare waardering op het gebied van veiligheid. Daarnaast scoorde het merk de maximaal haalbare beoordeling 'goed' voor vijf verschillende botsproeven en 'superieur' voor de voorwaartse botsbescherming. De voorwaarden om de TSP+-beoordeling te krijgen, zijn ook dit jaar door IIHS aangescherpt, maar bleken voor Subaru geen probleem.

Advanced Safety Vehicle Plus

Vrijwel tegelijkertijd met de toekenning van de score in de VS werd in Japan door JNCAP de vernieuwde Subaru XV getest, kort daarna gevolgd door de Forester. En ook die beproeving leverde beide modellen de maximale score op: zowel de Subaru XV als de Forester kreeg de Advanced Safety Vehicle Plus (ASV+) waardering. Beide hebben dit mede te danken aan de uitgebreide actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, iets waar door JNCAP extra op gelet wordt tijdens de tests. De vernieuwde Subaru XV en Forester zijn vanaf nu leverbaar.

Europa

In de botsproeven van EuroNCAP behoren de modellen van Subaru steevast tot de koplopers. De nieuwe Outback haalde eerder al de maximale score van 5 sterren. Symmetrical All Wheel Drive, het permanente vierwielaandrijfsysteem waar Subaru bekend mee is geworden, is op vrijwel alle modellen standaard en zorgt voor maximale grip en controle onder alle omstandigheden. En dat is misschien wel de grootste bijdrage aan het bovengemiddelde gevoel van veiligheid dat elke Subaru biedt.