De Prêtre
  Onze vestigingen

Garage De Prêtre BVBA

Ardooisesteenweg 319 8800 Roeselare, 051/24.80.70

SUBARU XV score van 5 sterren Euro NCAP

voor tweede achtereenvolgende jaar (2011 en 2012) topscore in veiligheidstest

Zaventem, 7 maart 2012

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), de producent van Subaru, heeft bekend gemaakt dat de Subaru XV (XV 2.0i, LHD, Europese specificaties) de hoogste score van vijf sterren heeft behaald in de veiligheidstest van Euro NCAP* op het totale veiligheidsniveau voor 2012. De score voor 2012 weerspiegelt de prestaties van de XV onder de nieuwste Euro NCAP-eisen. Sinds 2009 hanteert Euro NCAP een uitgebreider en strenger eisenpakket, waarbij de "Bescherming van volwassenen", "Bescherming van kinderen", "Bescherming van voetgangers" en "Veiligheidsassistentie" worden beoordeeld. De Subaru XV is voor het tweede achtereenvolgende jaar bekroond met vijf sterren.

* Euro NCAP is een onafhankelijke organisatie bestaande uit Europese regeringen en Europese organisaties van automobilisten en consumenten. Sinds 1997 test Euro NCAP de veiligheid van nieuwe auto's.

Subaru heeft zijn uniek ringvormig versterkt frame verder ontwikkeld door de structuur voor het wegvoeren van botsenergie te optimaliseren. Ook wordt er in de nieuwe Subaru XV meer staal met een hoge treksterkte gebruikt. Deze elementen zorgen voor een afname van het gewicht, een verbeterde absorptie van stootbelasting uit alle richtingen en een verhoogd veiligheidsniveau voor de inzittendenbescherming. Daarnaast zijn er voorairbags, zij-airbags, gordijn-airbags en een knie-airbag voor de bestuurder voorzien. Bovenstaande elementen worden aangevuld met VDC (Vehicle Dynamics Control), dat standaard wordt geleverd op alle uitvoeringen, wat de XV tot een extreem veilige auto maakt. Hij heeft ongekende beoordelingen ontvangen voor zijn veiligheidsniveau, SUV-kwaliteiten en stijlvol ontwerp. De Subaru XV is sinds begin dit jaar verkrijgbaar in Europa en de bestellingen kennen een vliegende start.

Het doel van FHI is het bieden van "Enjoyment and Peace of Mind" middels de Subaru-ervaring, waarbij het motto van het merk, "Confidence in Motion", het hart vormt. "Enjoyment and Peace of Mind" is niet mogelijk zonder het essentiële element "veiligheid". Subaru blijft zich inzetten voor totale veiligheid door de voortdurende ontwikkeling van zijn actieve, passieve en pre-crash-veiligheidstechnologieën.

Actieve veiligheid: veiligheid verbeterd door rijgedrag en risicomijdende technologieën

Passieve veiligheid: veiligheid verbeterd door botsveilige systemen

Pre-crash-veiligheid: veiligheid verbeterd door geavanceerde rijondersteunende technologieën, zoals waarschuwingen en autonome noodremsystemen

Terug naar het nieuwsoverzicht