De Prêtre
  Onze vestigingen

Garage De Prêtre BVBA

Ardooisesteenweg 319 8800 Roeselare, 051/24.80.70

Naamswijziging Subaru Corporation goedgekeurd door aandeelhoudersvergadering

Subaru Corporation officieel nieuwe naam FHI

Fuji Heavy Industries (FHI) gaat vanaf 1 april 2017 officieel verder als SUBARU CORPORATION. De aandeelhouders van het Japanse bedrijf hebben de naamswijziging goedgekeurd tijdens de 85e aandeelhoudersvergadering enkele dagen geleden.

De geschiedenis van FHI gaat terug tot het jaar 1917, toen Aircraft Research Laboratory (later: Nakajima Aircraft Co. Ltd.) werd opgericht. Na diverse reorganisaties ging het bedrijf in 1953 verder als Fuji Heavy Industries. In de jaren erna breidde FHI haar bedrijfsactiviteiten uit van luchtvaart en industriële producten naar auto's van het merk Subaru. Dat begon met de Subaru 360 Minicar in 1958.

Wereldmerk

Met de naamswijziging die op de honderdste verjaardag van het als Nakajima Aircraft gestarte bedrijf van kracht wordt, onderstreept het bedrijf het doel om het merk Subaru verder te laten groeien en nog meer bekendheid te geven als onderscheidend wereldmerk in de auto- en luchtvaartindustrie. De kernwaarde van Subaru, 'Enjoyment and Peace of Mind', staat daarbij centraal en sluit aan op de managementfilosofie van Subaru Corporation: een competitief bedrijf zijn met een solide positie in de markt, waarin de klant op de eerste plaats staat.

Betekenis naam

Subaru is de Japanse naam voor de Pleiaden, een sterrencluster in het sterrenbeeld Stier. Als eerste Japanse merk gebruikte Subaru een Japanse naam voor hun auto's. De naam symboliseert de zes bedrijven die samen Fuji Heavy Industries vormden en nu nog zichtbaar zijn als zes sterren in het logo van Subaru.

Subaru Levorg

De Subaru Levorg is recentelijk aan het gamma toegevoegd. Hij is ruim, betrouwbaar, zeer veilig en beschikt dankzij permanente vierwielaandrijving over een bovengemiddelde wegligging.