De Prêtre
  Onze vestigingen

Garage De Prêtre BVBA

Ardooisesteenweg 319 8800 Roeselare, 051/24.80.70
Tips voor vakantietips van Subaru
 

Goede voorbereidingen voor een geslaagde vakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur. Zo’n vijftig procent van de vakantiegangers kiest voor de auto om naar zonnige oorden af te reizen. Niet iedereen gaat met een Subaru op pad, niet iedereen is dus even goed beschermd. Goede voorbereidingen zijn een must voor een geslaagde en veilige vakantie. Subaru helpt u graag op weg.

 
 

1. Pak slim in

Inpakken is een klus. Dat geldt voor de wekelijkse boodschappen, maar ook voor alle vakantiebagage. De zwaarste zaken moet het eerst worden weggestopt en zo veel mogelijk tegen de rugleuning van de achterbank. Dit voor optimale veiligheid en een zo laag mogelijk zwaartepunt en dus een zo gunstig mogelijke wegligging. En het klinkt logisch: spullen die je onderweg nodig zou kunnen hebben (denk aan een portemonnee, eten en drinken, maar ook iets simpels als een jas), moeten makkelijk te pakken zijn en niet diep in het binnenste van de auto zijn weggestopt.

Subaru goed inpakken
 
 
 

2. Neem voldoende rust

Subaru vakantietips: neem voldoende rust

Autorijden is vermoeiend, zeker voor wie niet vaak achter het stuur zit. Plan daarom buiten de tankstops regelmatig een kwartiertje rust in. In ieder geval elke twee uur. En ook hier geldt: liever iets later dan helemaal niet op de bestemming aankomen.

 
 
 

3. Drink voldoende

Subaru vakantietips hydrateer

Blijf drinken. Geen alcohol natuurlijk, ook niet een klein biertje als u autorijdt. Ten eerste verschilt de wetgeving per land over wat is toegestaan en zijn er landen met een zero-tolerance beleid.  Daarnaast heeft alcohol een negatieve invloed op uw rijvaardigheden. Drink dus geen alcohol. Maar drink wel. Het liefst vaak en voldoende om niet uit te drogen en fit te blijven.

4. Laat uw auto controleren

Subaru vakantietips: vul de ruitenvloeistof bij

Laat voor vertrek de auto goed controleren door een erkende Subaru-concessiehouder. Belangrijk zijn: het motorolieniveau, de staat van de ruitenwissers, profieldiepte banden, maar ook bijvoorbeeld de ruitenvloeistof. Dankzij deze check weet u zeker dat uw auto alle omstandigheden aankan. Ook die ongeplande noodstop. Goed om te weten: de meeste merken hebben aantrekkelijk geprijsde vakantiechecks, ook bij Subaru!

 
 
 
 
 

5. Zorg voor de juiste temperatuur

De meeste auto’s beschikken over een goed verwarmings- en ventilatiesysteem. Laat dat systeem voor u werken. Met andere woorden, pas de temperatuur aan in het interieur door aan de knoppen te draaien en niet door kledingstukken aan of uit te trekken.  Het is belangrijk dat u comfortabele kleren draagt die niet belemmeren bij het rijden.

 
 
 
 
 

6. Neem een zaklantaarn mee

Subaru vakantietips zorg voor een zaklamp

Pech, u moet er niet aan denken. Zeker niet na een lange rit, laat op de avond. Neem daarom altijd een zaklantaarn (met volle batterijen) mee en bewaar ‘m op een plek waar u er goed bijkunt. Het is toch handig om extra licht te hebben als u ’s nachts opzoek bent naar het huisnummer van dat leuke boerderijtje op het Franse platteland.

7. Bereid de route voor

Subaru vakantietips: bereid de route goed voor

Hoewel steeds meer mensen met een navigatiesysteem reizen, is het belangrijk om de route voor te bereiden. Waar staan de files, waar wordt getankt en gegeten en wanneer wordt er gestopt. Vergeet ook de eindbestemming niet. U zult niet de eerste zijn die in het verkeerde dorp staat, terwijl de dorpsnaam toch echt hetzelfde geschreven wordt.

 
 
 
 
 

8. Bevestig fietsen correct

Voordeel van een autovakantie is de mogelijkheid om lekker veel spullen mee te nemen. Voldoende kleren, maar ook fietsen. Zorg dat u die fietsen op een solide dakdrager monteert en dat u de daklast (gemiddeld 75 kilogram) niet overschrijdt. Let daar ook op als u een dakkoffer monteert en vul deze extra opbergruimte vooral met lichte dingen. Dat is beter voor het zwaartepunt en de wegligging. Terug naar de fietsen. Zorg er voor dat uw fietsen goed zijn bevestigd op de dakdrager en vergeet niet het zadelhoesje, de fietstas en de fietspomp te verwijderen voordat  u uw fietsen op de auto zet. 

Subaru vakantietip: bevestig fietsen goed
 
 
 

9. Houd rekening met weg- en weersomstandigheden

Subaru vakantietips: houd rekening met de weg en weersomstandigheden

Rijden in het buitenland vraagt om aanpassingen. Bijvoorbeeld aan de hectiek van het verkeer. Blijf kalm en relaxed, ook al fluiten ze u aan alle kanten voorbij en wordt er getoeterd . U bent op vakantie en heeft geen haast. Pas ook uw snelheid aan aan de weersomstandigheden. Doe dan uw lichten aan, verlaag de rijsnelheid en houd afstand. Dat laatste is ook raadzaam als de kwaliteit van het wegdek afneemt, de remweg neemt dan vaak omgekeerd evenredig toe. 

 
 
 
 
 
 
Veilige vakantie Subaru