De Prêtre

Wereldpremière van de Subaru VIZIV Tourer Concept op het autosalon van Genève 2018

Genève, 6 maart 2018 – Subaru Corporation onthulde vandaag het Subaru VIZIV Tourer Concept* tijdens de 88e editie van de Geneva International Motor Show.

SUBARU VIZIV TOURER CONCEPT

Sinds de lancering van het SUBARU VIZIV CONCEPT in 2013, toont Subaru zijn visie op de toekomst van voertuigontwikkeling aan de hand van VIZIV-concept cars. Volledig in het “Tourer”-thema herdefinieert het SUBARU VIZIV TOURER CONCEPT het begrip tourer. Het plezier van eropuit te trekken met de wagen wordt gegarandeerd door de combinatie van een symmetrische vierwielaandrijving aangedreven door een boxermotor met de veiligheid, de veelzijdigheid en de prestaties die Subaru al jarenlang nastreeft. In afwachting van de grootschalige toekomstige ontwikkeling van geautomatiseerde rijtechnologieën, werd het VIZIV Tourer Concept uitgerust met geavanceerde rijbijstandsfuncties die het EyeSight-systeem van de volgende generatie combineren met andere voorzieningen. Hierdoor wordt lange afstanden afleggen minder vermoeiend voor de bestuurder en kan deze laatste ten volle genieten van een actieve levensstijl.

Subaru wil een evolutie van het initiatief teweegbrengen en zal dan ook wagens ontwikkelen die “plezier en gemoedsrust” verzekeren zowel op het vlak van design als van techniek.

*: VIZIV is een woord geïnspireerd op de zin “Vision for Innovation.”

Belangrijkste specificaties van het Subaru VIZIV Tourer Concept

Koetswerkafmetingen (totale lengte x breedte x hoogte): 4.775 × 1.930 × 1.435 mm

Wielbasis: 2.730 mm

Bandenmaat: 245/40 R20

Plaatsaanbod: 4 personen

Designeigenschappen

Met zijn historische tourermodellen in het achterhoofd, die veelzijdigheid en een superieur rijgedrag wisten te combineren, werkte Subaru het VIZIV Tourer Concept uit geïnspireerd op de designfilosofie van het merk “Dynamic x Solid” in de vorm van een Tourer.

Een robuust koetswerk met een naar voren leunend silhouet dat ontstaat vanop het zeshoekige radiatorrooster, en vier uitgesproken bumpers die blijk geven van een hoge interne druk, belichamen het rijplezier en het gevoel van veiligheid. Met zijn grote bagageruimte achterin garandeert de VIZIV Tourer meteen ook een hoge functionaliteit. Het SUBARU VIZIV TOURER CONCEPT combineert de verschillende waarden in het tourerkoetswerk en staat daardoor garant voor “rijplezier en gemoedsrust”. Twee waarden die de levensstijl van de bestuurder en zijn passagiers verder verrijken.

Geavanceerde rijbijstandstechnologieën

Subaru verenigde geavanceerde rijbijstandstechnologieën, waarvan de lancering voorzien is rond 2020, met de knappe prestaties van de boxermotor en de symmetrische vierwielaandrijving. Het resultaat? Een sportieve tourer die het rijplezier en de gemoedsrust symboliseert die van deze wagens verwacht worden. Door ook de EyeSight-rijbijstandstechnologie, radars en uiterst nauwkeurige gps- en navigatiesystemen verder te verbeteren, blijft Subaru een ultiem veiligheidsniveau ambiëren om zo ongevallen te vermijden.